Nieuws van onze leden

Op deze pagina bieden wij onze leden de gelegenheid om nieuws te delen. Uitnodigingen, speciale acties kunnen hier worden gepubliceerd.

 

- Vacatures van onze leden

- Nieuws van onze leden

 

Nieuws:

Young Solar Challenge met het Emelwerda Solar team


solar


De Young Solar Challenge is een project vanuit het schoolvak Technasium. Door het hele land doen scholen hieraan mee. We begonnen met een bouwpakket waar we de boot van moesten maken. Maar het is niet zomaar een boot, maar een duurzame boot, het werkt namelijk op zonne-energie door 2 zonnepanelen die op de boot bevestigd zijn. Deze zonnepanelen leveren extra energie voor de accu’s, waar grotendeels op gevaren wordt. We maken de boot zelf en we zijn ook verantwoordelijk voor een stuursysteem en een werkend elektrisch systeem. Hiervoor krijgen we wel geleende spullen van de organisatie namelijk de motor, de 2 zonnepanelen en 2 12 Volt accu’s. De rest krijgen we door sponsors die we zelf moeten benaderen en afspraken mee maken. Het sponsorgedeelte is erg belangrijk voor het project. Je hebt namelijk in totaal zo’n 5000/5500 Euro nodig. Dit bedrag houdt het begingeld in voor de lening en het meedoen, maar ook al het materiaal en andere benodigdheden.


Ons team, bestaande uit 10 mensen, heet het Emelwerda Solar team, ook wel team 43 of Emelwerda College 2. Ons team bestaat uit Willem Bos, Merel Cats, Toshiya Cramer, Simone de Groot, Anna ter Meer, Noor Jaasma, Bente Klaver, David Nieuwland, Lisa de Witte en Rob de Witte. Hiervan zijn Lisa en Noor onze schippers. Wij zitten allemaal in 4 vwo of in 4 havo van het Emelwerda College in Emmeloord. 


Uiteindelijk ga je met de boot wedstrijden varen, dit jaar doen er 33 teams mee, zelfs een team uit Duitsland waar wij als school ook mee samenwerken. In totaal heb je 4 weekenden waarbij je op de zaterdag 2 wedstrijden vaart. Het is wel zo dat er 3 wedstrijdweekend meetellen voor het klassement, je kan dus je minst goede weekend laten vallen. 3 wedstrijden zijn nu al geweest. De eerste in Akkrum op 11 en 12 mei, de tweede in Hoofddorp op 1 en 2 juni, de derde in Purmerend op 22 en 23 juni en de laatste zal zijn in Leeuwarden op 6 en 7 juli. We staan nu 10ein het algemeen klassement. 


Blijf van ons op de hoogte door eens op onze site te kijken www.emelwerdasolar.nl  voor updates of wordt vrienden van ons op facebook Emelwerda Young Solar Team.