Inspirerende Openingsavond Pieperfestival

Donderdag 6 september heeft het bedrijfsleven de aftrap gegeven aan een nieuw seizoen ondernemerschap in de Noordoostpolder. Dit gebeurde tijdens de openingsavond van het Tolsma-Grisnich Pieperfestival. Het was een drukbezochte avond voor genodigden met inspiratie voor en over de toekomst. De organiserende partijen; waaronder StEP Noordoostpolder, Rabobank Noordoostpolder Urk, OVG, LTO Noordoostpolder en Bedrijven Actief Noordoostpolder kijken terug op een succesvolle avond waarbij innovatie en vernieuwing centraal stonden. 

 

Trendwatcher Richard van Hooijdonk nam ons mee in een wereld van; robotisering, zelfrijdende voertuigen en chips implanteren in mensen. Het zijn verhalen die veel ondernemers al wel kennen. Maar trendwatcher Richard van Hooijdonk, spreker tijdens de openingsavond van het Tolsma-Grisnich Pieperfestival 2018, bracht het wel heel overtuigend én aanstekelijk. Met mooie beelden, filmpjes en concrete praktijkvoorbeelden. 

 

Het was een inspirerend verhaal om open te staan voor veranderingen, voor nieuwe ontwikkelingen. Tips van de trendwatcher: Geen nee zeggen tegen nieuwe ideeën. Creëer een ‘institutional yes’. Neem als groepje collega’s een dag vrij en bezoek op die dag wetenschappers. Het gaat uiteindelijk allemaal om samenwerking. ‘Wij moeten als ondernemers de tango dansen met techniek’. 

 Een boodschap die het georganiseerde bedrijfsleven als uitgangspunt neemt voor komend seizoen ondernemerschap!


Klaas Eissens