Bezoek Penitentiaire Inrichting (PI) Lelystad

Uitnodiging

pi-lelystad-slidertcm41-308914

Op woensdag 24 oktoberben je van harte welkom om een bezoek te brengen aan de Penitentiaire Inrichting (PI) Lelystad. 

Ben je ook zo benieuwd hoe het er in een gevangenis aan toe gaat? Wat doen de gedetineerden eigenlijk elke dag? Zijn het allemaal zware jongens? En wat kunnen de gedetineerden na hechtenis betekenen voor de maatschappij? Dit is je kans om de gevangenis in Lelystad te bezoeken!

 

De inrichting is gericht op het re-integreren van gedetineerden. Dat doen ze door vooral ook de verbinding te leggen met ‘buiten’. Want, een gedetineerde is gewoon een medeburger en komt vroeg of laat weer vrij. Wist je dat de PI daarom opleidingen aanbiedt? Onze gastheer Jan Wind neemt je graag mee in de positie en de rol van de gevangenis. Na afloop van de presentatie organiseren wij een rondleiding door de gevangenis. 

 

Tot slot kun je, onder het genot van een buffet en een drankje, netwerken met andere ondernemers. 

Deze bijeenkomst wordt in samenwerking met BKU, OVG, BAN, OVDD, BKZ, VBA, BKL en FlevolandWerkt! georganiseerd.

 

We zien je graag op 24 oktober vanaf 15.30 uur in Lelystad!

 

Programma

15.30 – 16.00 uur  
Start inloop in groepjes van 5 bij de portier                 
16.00 – 16.30 uur  
Ontvangst met koffie/thee
16.30 – 16.35 uur
Welkom door Hajé de Jager, VNO-NCW Flevoland
16.35 – 17.15 uur 
Presentatie over de PI Lelystad
17.15 – 18.30 uur Rondleiding 
18.30 – 20.00 uur Buffet en netwerkgelegenheid

 

Datum: 24 oktober 2018

Locatie: PI Lelystad

Tijd: 15.30 uur

Aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-bezoek-penitentiaire-inrichting-lelystad-24-10-2018-50773340428

 

Adres:

Penitentiaire Inrichting Lelystad

Larserdreef 300

8233 HB Lelystad

 

Maximum aantal deelnemers en uiterlijke aanmelddatum

Aan dit bedrijfsbezoek kunnen maximaal 70 personen deelnemen.

Aanmelding gaat op volgorde van binnenkomst. Meld je dus snel aan!

Aanmelden kan tot 19 oktober omdat de Penitentiaire Inrichting Lelystadde lijst met deelnemers en hun gegevens van tevoren wil ontvangen.

 

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. We zijn te gast bij de Penitentiaire Inrichting Lelystad.

 

Let op
We maken je erop attent dat er scherpe regels zijn om toegang te krijgen tot een penitentiaire inrichting. Zo dien je over een geldig legitimatiebewijs te beschikken, dat je ook op 24 oktober bij je moet hebben. Een geldig legitimatiebewijs is een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs dat niet verlopen is. Let op: zonder geldig ID-bewijs kom je echt niet binnen.

We ontvangen graag van tevoren het nummer van het legitimatiebewijs dat je meeneemt. Vermeld deze ajb bij aanmelding dan ook zodat we dit kunnen doorgeven aan de penitentiaire inrichting voor een soepele doorstroom op de dag zelf bij entree.

 

Parkeren en detectie
Als je met eigen vervoer komt, mag je parkeren op het medewerkersparkeerterrein achter de slagboom. Je kunt je dan melden bij de slagboom door op de knop voor de portier te drukken. Als de slagboom open is, kun je doorrijden; langs het parkeerterrein, linksom de bocht om en door het hek het parkeerterrein op. Bij binnenkomst volg je de detectieprocedure, zoals velen ook kennen van het vliegveld. Je dient ‘metaalvrij’ naar binnen te gaan. Laat dan ook zoveel mogelijk metaalhoudende voorwerpen thuis of in de auto, dat versnelt het doorstroomproces. Alle jassen, tassen en (metaalhoudende) voorwerpen gaan door de scan en zelf ga je door de detectiepoort. Vaak zit in schoenen ook metaal. Die dien je, wanneer de poort afgaat, dan ook uit te doen en op de band te leggen. Net zo lang tot je ‘piepvrij’ bent.

 

Toegang
Mobiele telefoons, tablets, laptops en andere digitale gegevensdragers zijn niet toegestaan binnen de PI. De PI heeft een beperkt aantal kluisjes bij de portier om spullen in op te bergen. Er wordt dan ook aangeraden om deze niet mee te nemen of in de auto te laten. Het spreekt voor zich dat je ook geen zaken als alcohol, drugs en wapens (contrabanden) bij je mag dragen. De PI is een overheidsgebouw, je mag binnen dan ook niet roken. Voor voldoende overzicht voor de portier, mogen altijd maximaal vijf personen tegelijk naar binnen. De toegangsprocedure kost nu eenmaal tijd, zeker met zo’n grote groep, dus meld je bij voorkeur een half uur van tevoren bij de ingang.

 

schermafbeelding-2018-10-08-om