Flevopenningen 2017

Anita Witzier presenteert Flevopenningen Ondernemersgala 2017

19 mei vijfhonderd topmensen bijeen bij Balk Shipyard op Urk

Lelystad/Urk, 13 maart 2017 - TV-programmapresentatrice Anita Witzier (KRO) gaat het Flevopenningen Ondernemersgala 2017 presenteren. Dit provinciebrede ondernemersevent wordt op vrijdag 19 mei georganiseerd bij Balk Shipyard op Urk. Tijdens het gala worden de jaarlijkse Flevopenningen uitgereikt. Naar verwachting zullen zo’n 500 beslissers uit het bedrijfsleven, het bestuur en de politiek, de uitreiking bijwonen. Onder hen niet alleen topmensen uit Flevoland; er zijn ook landelijke politici aanwezig zijn en kopstukken uit het bedrijfsleven zoals Cees Oudshoorn, directeur VNO-NCW.

 

De Stichting Flevopenningen is sinds 2004 actief en is inmiddels uitgegroeid tot een invloedrijk platform waarop het Flevolandse bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen worden gestimuleerd tot lucratieve onderlinge samenwerking en versterking. Het Flevopenningen Ondernemersgala is het jaarlijkse terugkerende evenement waar de verschillende partijen samenkomen.

Het Flevopenningen Ondernemersgala is de langstlopende georganiseerde ondernemersactiviteit in Flevoland en de uitreiking van de Flevopenningen is inmiddels een traditie. De ondernemersprijzen worden breed gedragen, waarbij de samenwerking en de verbinding tussen het gezamenlijke bedrijfsleven en de overheid van essentieel belang zijn. De partners van het Flevopenningen Ondernemersgala 2017 zijn: Provincie Flevoland, Windesheim Flevoland, Flevoland werkt, Gemeente Urk en VNO-NCW Midden.

 

___________________________________

De zes genomineerden voor Flevopenning Participatie zijn bekend

Uitreiking op 19 mei tijdens Flevopenningen Ondernemersgala

 

Almere, 16 februari 2017  - Zes Flevolandse bedrijven zijn genomineerd voor Participatiepenning 2017.  De maatschappelijk betrokken bedrijven die zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden hebben in het kader van de Participatiewet zijn: Stichting Thuiszorg De Versterking (Almere), Recreatieboerderij De Sternhof (Zeewolde); Restaurant KFC (Lelystad), Familiebedrijf Zuidberg (Ens),  AB Tuinstyling (Urk) en Vereecken Fruit  (Dronten). De winnaar wordt op 19 mei tijdens het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen op Urk bekendgemaakt.

 

De Participatie Flevopenning wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). Daarin werken Flevolandse gemeenten en de sociale partners in het kader van de Participatiewet en de Banenafspraak samen aan de realisatie van banen voor mensen een afstand tot de arbeidsmarkt. Landelijk moeten er in 2026 100.000 extra banen in het bedrijfsleven bijkomen en 25.000 bij de overheid. Voor Flevoland betekent dit 644 extra banen in 2017, waarvan 412 bij het bedrijfsleven en 232 bij de overheid. Onder de noemer ‘Flevoland Werkt!’ richt het RWF zich op werkgevers die inzien dat mensen met een arbeidsbeperking van grote waarde kunnen zijn voor hun bedrijf.

 

In 2016 werd de Participatie Flevopenning voor het eerst uitgereikt en kwamen er al prachtige voorbeelden voorbij van werkgevers die buiten de gebaande paden durven te ondernemen en met een sociale én ondernemende blik ruimte maken binnen hun bedrijf. De prestigieuze onderscheiding in 2016 ging naar Daklapack Europe in Lelystad.

De samenwerkende gemeenten gebruiken het populaire Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen, dat dit jaar bij Balk Shipyard op Urk worden gehouden, als het podium om nut en noodzaak te benadrukken van een inclusieve arbeidsmarkt, waarin Iedereen met arbeidsvermogen in staat moet worden gesteld om mee te doen.

 

Tom Lansink, voorzitter van de Stichting Flevopenningen, zegt: “Het streven is om voor iedereen een plek op de arbeidsmarkt te realiseren. Dat is een brede opdracht waarbij  er beroep wordt gedaan op het maatschappelijk verantwoord ondernemen van werkgevers. De zes genomineerden voor de Participatiepenning 2017 hebben laten zien dat zij ieder op hun eigen terrein excellent presteren in het kader van de Participatiewet.”

Emmeloord, 13 februari 2017

 

___________________________________

 

Familiebedrijf Zuidberg genomineerd voor Participatiepenning

 

Emmeloord, 13 februari 2017

 

Het familiebedrijf Zuidberg uit Ens is genomineerd voor de Flevolandse Participatiepenning 2017. Wethouder Hennie Bogaards: “Het is een gepassioneerd bedrijf, voortdurend in ontwikkeling en zeer betrokken. Als er een bedrijf zijn deuren open zet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dan is het Zuidberg.” Zes Flevolandse gemeenten nomineren elk een kandidaat voor de Participatiepenning 2017. Op vrijdag 19 mei reikt de stichting Flevopenningen de penning uit tijdens het Ondernemersgala.

 

Al zeven jaar betrokken
Zuidberg is een hightech productiebedrijf voor landbouwmachines met meer dan
260 werknemers. Sinds 2010 begeleidt het bedrijf kandidaten die een steuntje in de rug nodig hebben, van inwoners met een Wajong-uitkering tot mensen met een migratieachtergrond. Vorig jaar creëerden zij bijvoorbeeld door middel van  jobcarving een functie binnen de draaierij. Wethouder Hennie Bogaards: “Zuidberg is een goede ambassadeur die een win-win situatie creëert. Ze bieden kansen voor mensen op werk en het is voor hen een mooie mogelijkheid om aan personeel te komen.”

 

Flevoland Werkt!

De Participatiepenning wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland. Daarin werken Flevolandse gemeenten en hun sociale partners onder de noemer ‘Flevoland Werkt!’ samen aan de realisatie van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

___________________________________

 

 

Overhandiging sleutel FP 2017

 

 

PERSBERICHT

Datum: 31 januari 2017

 

Flevopenningsleutel op Urk  afgegeven!

Lelystad, 31 januari 2017 – Op vrijdag 27 januari jl. werd door voorzitter Tom Lansink de sleutel voor het Flevopenningen Ondernemersgala 2017 officieel overhandigd aan burgemeester Pieter van Maaren en Daan Balk van Balk Shipyard.  Zowel burgemeester Van Maaren als de heer Daan Balk toonden zich verheugd dat Urk op vrijdag 19 mei a.s. de genomineerden voor de Flevopenningen  en hun gasten ontvangt. Zij spraken hun vertrouwen uit in de organisatie van het Ondernemersgala dat traditiegetrouw rond de 450 ondernemers, bestuurders en politici uit de gehele provincie trekt. Het Flevopenningen  Ondernemersgala wordt op 19 mei a.s. gehouden bij Balk Shipyard. Tijdens een groots opgezet dinerprogramma zullen de aanwezige beslissers uit het bedrijfsleven, het bestuur en de politiek de uitreiking van de Flevopenningen bijwonen. De prijzen worden toegekend aan ondernemingen in Flevoland die onder andere succesvol, innoverend en duurzaam zijn en die een economische betekenis hebben voor Flevoland. Er worden Flevopenningen uitgereikt voor Excellent Ondernemerschap, Innovatie, Beste Comakership van Hogeschool Windesheim Flevoland en Participatie.

 

De kandidaten voor Excellent Ondernemerschap en Comakership zijn reeds bekend. Eind van de maand worden de genomineerden bekend gemaakt voor de Participatiepenning, die bestemd is voor het  maatschappelijk meest betrokken bedrijf dat zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden heeft in het kader van de Participatiewet. Innovatieve bedrijven of ondernemers kunnen zich tot vrijdag 17 februari 2017 aanmelden of aangemeld worden voor de Flevopenning Meest Innovatieve Onderneming (www.flevopenningen.nl).   De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige vakjury en hoofdjury. Voorzitter van de hoofdjury is Jan-Nico Appelman, gedeputeerde economische zaken van Flevoland.